Herfstvakantie 2020 dag 3

Zondag 18 oktober 2020:

  • Workum – Enkhuizen 18,5 mijl, 546,5 mijl totaal
  • Vertrek 1045, aankomst 1500 uur.
  • Wind WNW 2-4
  • Weer: zwaar bewolkt, af en toe zon, een bui, 11 graden.

Na een uitstekende nachtrust moesten we vanochtend eerst wat boodschapjes doen. Waaronder zakjes om warme chocolademelk te maken en Whiskey. Zeg maar, wat je nodig hebt bij koud en nat weer. Bovendien begaf gisteren het oplaad kabeltje van onze iPhones/iPads het. Een ander kabeltje hebben we niet mee. Bij de Action slaagden we voor Alibaba prijzen. Benieuwd hoe lang ze het doen dus, maar voor nu blijven we connected.

Typisch herfstlicht over het IJsselmeer. NB dit is een kleurenfoto!

1100 uur gingen we door de sluis en op het IJsselmeer stond een prima windje. Een kleine 3 Bft onder blauwe lucht en bij het passeren van een bui een dikke 4. Krimpend voor de bui en ruimend erna, zoals het hoort. De blauwe lucht was in de minderheid dus we maakten goede vaart. Slechts 1 buitje kwam over ons heen dus dat viel mee.

Het was rustig op het water. Misschien omdat er geen Duitsers zijn. Nederland is een rode zone immers. Aangekomen in Enkhuizen haalden we bij Joosten een kuipkleed dat we als winterkleed willen toepassen. Benieuwd hoe stevig en houdbaar het is.

‘s Avonds klaarde het helemaal op en viel de wind weg. We aten courgette/paprika met Ras El Hanout en omelet en sla. Helemaal prima, hoewel jammer dat we deze week niet uit eten kunnen.

Morgen varen we met nog steeds rustig weer naar Lemmer. Daarna wordt het wisselvalliger en onstuimig. Dus we duiken Friesland weer in. Lekker hoor, een weekje op de boot!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.