Herfstvakantie 2021 dag 6

Woensdag 20 oktober 2021:

  • Leeuwarden – Grou, 13 mijl, 877 mijl totaal
  • Vertrek 1030, aankomst 1330 uur
  • Wind: ZW 5
  • Weer: bewolkt, enkele buien, ‘s middags enkele opklaringen, 16 graden

Vanochtend regende het, maar bij vertrek was het droog en dat bleef het het grootste deel van de dag. We gingen vlot door de bruggen van Leeuwarden en vervolgens bakboord uit het van Harinxma kanaal op. De beide spoorbruggen waren ons “goed gezind”. Als op commando gingen ze open. Mooi, dat bespaarde ons aanleggen en wachten met harde dwarswind.

Datzelfde gold voor de overige bruggen op de staande mast route: je kunt merken dat de brugwachters op afstand (alle bruggen worden centraal bediend, ik dacht vanuit Leeuwarden) het minder druk hebben en direct de brug bedienen.

Een half uurtje voor Grou kregen we nog een fikse bui op ons kop met veel wind. Daarna klaarde het wat op zodat we rustig konden aanleggen en nog genieten van een middag buiten in de kuip met een boek. En kijken naar de paar huur bakken die de grootste moeite hadden met aanleggen in de vrijwel verlaten haven.

We gingen uit eten bij Herman Serveert, een Spaans tapas restaurant in Grou. Veel erg lekkere hapjes met heel verschillende smaken, maar voor ons doen ook gewoon (te) veel. Tijd voor een senioren menu (ahum!).

Onder een volle maan gingen we te kooi, voor een nacht waarin meer dan 30 mm regen zou gaan vallen…

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.