Herfstvakantie 2021 dag 9

Zaterdag 23 oktober 2021:

  • Langweer – Woudsend via Sloten 12 mijl, 900 mijl totaal
  • Vertrek 1130, aankomst 1445 uur.
  • Wind: ZZW 2
  • Weer: bewolkt, af en toe streepje zon, 10 graden

Na eindelijk weer eens een droge nacht en een uitstekende nachtrust, vertrokken we op de motor, want wind was er hoegenaamd niet. We hadden geen zin om de Jeltesloot af te jakkeren en in no time in onze thuishaven te zijn, dus we tuften rustig via het Koevoorder meer (de “Kûfurd”) en het Brandermar naar Sloten en via het Slotermeer naar Woudsend.

Op de haven was het een drukte van belang en de ene na de andere boot werd uit het water getakeld. Voor ons zit het zeil seizoen er helaas ook op. Morgen maken we een begin met winterklaar maken en gaan de zeilen en buiskap eraf. Volgende week maken we het af en gaat de Jan-van-gent naar Stavoren voor groot onderhoud tijdens de winter.

Daarover volgende week meer. Voor nu kijken we terug op een heerlijke herfstvakantie op het water. Weer of geen weer, het is altijd fijn op de boot!

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.