Zomervakantie 2023 dag 4, 5, 6

Buien en zon op vrijdag

Vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juli 2023:

  • Ameland
  • Vrijdag: een bui en zon, 17 graden, W2-3
  • Zaterdag: hele dag regen, 15 graden, W2-3 toenemend ZW4
  • Zondag: nacht , ochtend en middag tot 1500 uur regen, daarna opklaringen, 16 graden, ZW4 toenemend ZW6.

Vrijdag was nog best aangenaam weer. In de ochtend een buitje, daarna wat opklaringen. We verhuisden de boot naar een plekje aan de steiger, wat toch makkelijker is met van/aan boord stappen. Bovendien kon ik zo makkelijk de fietsjes tevoorschijn halen. Er moest hoognodig gewassen worden en ik had nog een klusje met de nieuwe plotter: beter (dwz waterdicht) bevestigen en de bedrading fatsoeneren en beter indelen.

Het ziet er chaotisch uit, maar….. er zit een systeem in en het werkt! De 12V voorziening wil ik nog een keer beter maken, dat is nog een zooitje.

Verder een relaxt dagje. In de middag kwamen er weer de nodige boten binnen en met 4 Bft achteruit de havenvakken invaren is voor velen nog lastig. Het dagelijkse vermaak voor de schippers die al veilig liggen, zullen we maar zeggen. Morgen zijn zij zelf weer aan de beurt 🙂

Zaterdag is een regendag. Halverwege de ochtend lijkt het droger te worden en we besloten naar de Oerd te fietsen. Helaas, de paar druppels die nog vielen, breidden zich even na Buren uit tot heuse regen en na 18 km in de regen gefietst te hebben kwamen we zeiknat weer bij de boot. Droog is het niet meer geworden deze dag (ruim 18 mm viel er), en ook de hele nacht bleef het regenen. Binnen zitten en lezen/dutten dus.

Ook zondag begon met regen. En er was harde wind voorspeld. Vrijwel iedereen bleef dus liggen. Nadat het rond 1500 uur droog werd en de wind geheel volgens de voorspelling toenam tot ZW6 zijn we toch nog een uurtje gaan fietsen. Langzaam klaarde het wat op en wat lekker is het dan na al dat binnen zitten, om lekker in de kuip te lezen met een tripeltje!

Het regengebied trekt weg, de wind trekt aan.

Morgen trekken we verder. De depressietrein draait op volle toeren en zomerweer zit er voorlopig niet in. Morgen de zeilpakken aan dus!

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.