Zomer 2018 dag 15

Woensdag 15 augustus 2018:

  • Breskens – Wolphaartsdijk, 19 mijl, 815 mijl totaal
  • Vertrek: 1115 (HW Vlissingen-0’45), aankomst 1645 uur
  • Wind: ZW 4
  • Weer: Bewolkt, droog, 20 graden. ’s avonds enkele opklaringen

Een grijze dag. Na wat boodschappen vertrokken we een klein uur voor LW Vlissingen. Er stond nog een beste tegenstroom met ca. 1 meter hoge wind tegen stroom golven. We moesten denken aan onze eerste zeilvakantie met eigen boot, een Dompkruiser 740, toen we met windkracht 5 tegen de eb wilden oversteken van Vlissingen naar Breskens. We schrokken ons helemaal rot. 1,5 meter hoge puntige golven, de buitenboordmotor, die bij elke golf lucht hapte hetgeen de boot compleet onbestuurbaar maakte en de veer Breskens-Vlissingen die kwam aanstuiven. We durven nauwelijks rechtsomkeert te maken, bang dat als we dwars lagen, er een golf de lage kuip in zou spoelen. Wind tegen stroom? Nooit van gehoord. Getijtabel raadplegen? Welnee! Afijn, we zijn destijds in 1995 weer heelhuids de sluis in gekomen. Het was een wijze les!

Vandaag konden we nog mooi mee met de blauwe golf in het kanaal van Walcheren. Dat betekent dat je in konvooi door de vele bruggen vaart, die dan ook prompt open gaan. Op het Veerse meer konden we heerlijk rustig zeilen. We gaan dus een paar dagen binnendoor Zeeland. Morgen de beruchte Krammersluizen…. Brrrrrr. Zie onze eerdere ervaringen in 2014. Afijn, we houden goede moed šŸ™‚

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.