Eerste zeiltochtje 2020

De Fluessen zijn verlaten.

Zaterdag 21 maart 2020:

 • Woudsend – Gaastmeer, 5 mijl
 • Vertrek 1100, aankomst 1230 uur
 • Wind O5
 • Weer: zonnig en koud, 5 graden

Na een week binnen werken met af en toe een wandeling naar de AH of een fietstochtje om in beweging te blijven waren we erg toe aan een weekend buiten. We vertrokken vrijdag naar Woudsend, waar een splinternieuwe buiskap op de boot pronkte.

We sloegen de grote kluiver aan en maakten nog wat houtwerk en andere zaken schoon. Na een prima nacht voeren we eerst naar de passanten haven van het dorp. Om onze eigen haven met dwarswind kracht 5 netjes uit te komen was nog een opgave, zeker als eerste vaarhandeling van het seizoen. Maar met enige moeite lukte het zonder kleerscheuren. We deden boodschappen in de vernieuwde Spar. Goed gevuld, weinig hamsteren hier. Het valt op dat de mensen hier veel voorzichtig zijn dan in de randstad. 1,5 meter afstand wordt hier minstens 2,5 meter. Maar dan wel weer gewoon papiergeld aannemen.

Zoals verwacht woei het flink op het water. Met enkel de kluiver op gingen we nog tegen de 6 knopen. Lekker! De zon maakte het heel aangenaam.

Gaastmeer lag altijd uit de route en we kwamen er nooit. Het is ook een kleine plaats waar door de vaste brug geen doorgaand zeil verkeer mogelijk is. Nu we met de boot in Friesland liggen hebben we ons voorgenomen al die onbekende plekjes te ontdekken. Je ligt hier rustig en beschut zonder veel verkeer, heerlijk! In de zomer zul je hier wel veel sloepjes hebben, maar nu is het uitgestorven.

We hadden een rustige middag, even los van alle beslommeringen van deze bizarre tijd. Genieten!

3 gedachten over “Eerste zeiltochtje 2020

 1. Siebe

  Lekker eens wat over zeilen te lezen en niet alleen over C…
  alle concerten afgelast voor mij (en vele anderen natuurlijk)

  1. joostovermars Bericht auteur

   Ja Siebe, ellendig! Bij ons op school gaat de musical niet door. Vijf maanden aan gewerkt met 100 leerlingen en weg…

 2. Marianne

  Wat heerlijk! We genieten altijd van jullie blog. Onze boot ligt nog binnen in Workum. Dus stiekem een beetje jaloers..😉

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.