Kou en wind

De avondzon schijnt over de oude werf.

Zondag 22 maart 2020:

  • Gaastmeer – Woudsend, 5 mijl, 10 mijl totaal
  • Vertrek 1015, aankomst 1120 uur
  • Wind OZO 5-6
  • Weer: strakblauw, 4 graden (brrr!)

Na een rustige avond (de havenmeester liet zich zoals verwacht niet zien) volgde een koude nacht. Vanochtend vroor het een graad en in de boot was het 5 graden. Gauw de kachel aan! Onder een strakblauwe hemel voeren we na ontbijt en koffie met een snijdende wind terug naar Woudsend. Geen hond, ehh boot te zien op het water. We zaten lekker beschut achter de nieuwe buiskap in de zon, dus dat was prima te doen.

Het dorp ligt er mooi bij. De brug is tot 1 april dicht.

Het invaren en aanleggen in onze nieuwe thuishaven ging makkelijker dan gevreesd met deze harde wind. De grote loods van de Breehorn werf hield de meeste wind tegen, dus het ging van een leien dakje. We maakten de boot aan kant en deden de boodschappen in de lokale Spar, waar je net als op het water een kanon kon afschieten. Wel lekker, beter dan de drukke AH alhier in Utrecht.

Het was heerlijk om er een paar dagen uit te zijn in de buitenlucht, want ons wacht weer een week thuis werken. Veel sterkte iedereen!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.