Meivakantie dag 2

Donderdag 23 april 2020:

 • Swarte Walde – Woudsend, 10 mijl, 67 mijl totaal.
 • Vertrek 1100, aankomst 1330 in de Woudsender rakken, na het avond eten naar de jachthaven.
 • Wind: O 3 afnemend OZO 2
 • Weer: zonnig, 20 graden

Na een stille en goede nacht stonden we rustig op en na de koffie kruisten we de Fluessen op richting Woudsend. Dit meer is breed en diep genoeg om goed te kunnen kruisen. We hebben het zwaard een klein stukje op omdat we anders soms de bodem raken, maar op de vaareigenschappen heeft dit bij licht weer weinig invloed.

We willen dit water -waar we vaak zullen zeilen- goed leren kennen en zoeken dus de grenzen op qua diepte. Zodat we in de toekomst weten wanneer we overstag moeten. Vandaag betekende dat, dat we twee keer fors vast liepen. Dat is op de Noordkaper geen probleem, want je haalt het zwaard even verder op (en 1 keer ook het roer) en je kunt weer verder. Wel even de motor aan anders kom je niet door de wind en wordt je verder de ondiepte op geblazen. Maar nogmaals, met zulk licht weer is het nooit een probleem.

We legden aan bij de Woudsender Rakken voor een fijne middag , waarin we ook wat poetswerk deden. De boot zat aardig onder het zand. En er moesten nog stukjes in de was. En ik maakte eindelijk een elastische bevestiging voor de neerhouder van het beweegbare deel van het roer.

Na het avondeten en de koffie voeren we met tanend licht terug naar de jachthaven. De wind is inmiddels gedraaid naar het noorden, dus zo warm als vandaag zal het niet meer worden. Maar het weer blijft rustig en goed.

2 gedachten over “Meivakantie dag 2

 1. Siebe

  Ik ben helemaal niet jaloers;-) Vandaag boot gepoetst in Naarden, tot 8 mei in de box in Naarden en daarna vertrekken we naar ZC’37 in Kampen voor een nieuw zeilleven.
  Altijd weer erg leuk de verslagen te lezen vooral (gek genoeg) als je zelf even niet in de gelegenheid bent om te zeilen.
  On line muziekonderwijs vind ik een crime…

 2. Rob Klaassen

  Leuk dat jullie ook aan het varen zijn ondanks de Corana crisis. Gelukkig mag varen nog wel en kan dat prima. Wij hebben vakantie tot 6 mei en zijn woensdagavond vertrokken uit Kampen. Nu liggen we in De Cocksdorp, als enige. Zondag willen we naar Vlieland, daar kunnen we goed droogvallen bij de vuurtoren. Daarna nog verder naar het oosten of naar de Richel en daarna naar Friesland. Zal o.a. van het weer afhangen. Veel zeilplezier nog, hartelijke groet Jacqueline en Rob, zs. Noordster.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.