Zomervakantie 2020 dag 7

Vrijdag 24 juli 2020

  • Met de veerboot en taxi/bus naar Dokkum en terug
  • Wind: WNW3
  • Weer: half bewolkt 20 graden

Vandaag stond de hele dag in het teken van naar het ziekenhuis van Dokkum gaan om foto’s te laten maken van de rechterarm en schouder van Gonnie na haar ongelukkige val van gisteren. Ze werd in de Sionsberg uitstekend geholpen en kwam terug met een arm in het gips en drukverband. Dat laatste mag er na een week af, het (kunst)gips na drie weken en dan moet het zaakje gecontroleerd worden in een ziekenhuis. We hebben besloten dat we een week eerder dan gepland thuis zijn, zodat dat in Utrecht kan gebeuren.

De reis was een onderneming op zich. Eerst met de taxi naar de veerhaven. Toen met de veerboot, waar de zitjes met doorzichtig plastic schermen zijn afgeschermd en lang niet iedereen zich aan de mondkapjes plicht houdt… En vervolgens hadden we gisteren bedacht dat we ook maar met de taxi naar Dokkum moesten. Ik had een retourtje besteld en ging er van uit dat de €60 voor een retour was. Dus niet… en dat voor 15 minuten in de taxi. Nog een keer €60 besteden was ons toch iets te gortig en nadat Gonnie opgelucht het ziekenhuis uitliep, besloten we de bus terug te nemen, ongeveer 9 x zo goedkoop en net zo snel. En geen aan één stuk door kakelende taxidame.

We boeken een dagje bij hier op Schier zodat we in ieder geval twee relax dagen hebben (deze dag telde niet) en dan gaan we verder binnendoor Friesland in.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.