Zomervakantie 2020 dag 8

Een Drascombe ligt eenzaam hoog en droog op het wad. Met 30 cm diepgang kun je dat maken!

Zaterdag 25 juli 2020:

  • Rustdag Schiermonnikoog
  • Wind: ZW 4 soms 5
  • Weer: druilerig, motregen, 18 graden

Vanochtend vroeg kwam ermee pittig buitje over, maar bij het opstaan scheen een waterig zonnetje. Wij naar het dorp. Boodschappen doen en fiets huren. Gonnie gaat voorlopig niet fietsen met die arm in het gips. Het was erg druk in het dorp:

We waren net op tijd terug bij de boot: het dagelijkse spektakel van boten ertussenuit, verhalen en iedereen helpt iedereen was net al begonnen. Blijkbaar wilde iedereen vroeg in het tij weg. Het verliep allemaal prima, en er ligt nu nog maar 1 boot tussen ons en de wal. En we hebben weer stroom, dar is na twee dagen ook wel weer fijn.

Tja, als je dan boodschappen gaat doen in het dorp en je denkt, kom we doen nog koffie met appeltaart en dan ben je te laat terug met opkomend tij, dan moet je door het water waden. Dat gaandeweg steeds dieper wordt. Deze mensen moesten op de platbodem met de Friese vlag zijn, maar het laatste stukje stond de man in borsthoog water en moest hij de boodschappen boven zijn hoofd houden. De vrouw koos eieren voor haar geld en zwom het laatste stukje. Het regende toch al dus wat maakt het uit?

De middag verliep met motregen en pas later kwam het waterige zonnetje weer tevoorschijn. Morgen gaat het hard waaien en blijven we hier nog, maandag trekken we weer verder. Ter opvrolijking hier nog een paar avondfoto’s van Lauwersoog van een paar dagen terug.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.