Zomervakantie 2020 dag 17

Maandag 3 augustus 2020:

  • Sitebuorster Ee – Grou, 2 mijl, 415 mijl totaal
  • Vertrek 1100, aankomst 1130 uur
  • Wind: ZW 3, op nadering buienlijn NNO 4, later ZW3 en N2
  • Weer: eerst zonnig, 16 graden, in de buien 14 graden, later 19 graden en weer zonnig

Na een rustige nacht werden we wakker met bovenstaand plaatje. De grijze luchten in de verte geven al de nadering van een fikse buienlijn aan. Voorlopig bleef de regen ons bespaard, maar noordwaarts kijkend zagen we dreigende luchten over de Wadden trekken:

Na de koffie gingen we anker op om op tijd in Grou te zijn. We wilden graag voor de regen binnen zijn. De voorraden waren op, dus de supermarkt lonkte. Na een half uurtje varen makten we vast in een nog tamelijk lege passantenhaven van Grou (later zou hij bomvol lopen met vooral motorboten). We hielden het nog een uurtje droog, maar daarna regende het meerderen uren stevig door:

Dreigende luchten boven de passantenhaven van Grou. De huur valkjes doen ons denken aan onze begintijd van het zeilen en hoe we afgezien hebben in dit soort buien… Zeker toen een stel jongeren in de regen scheep gingen in hun regenjacks.

Tijd voor een boek en een middagdutje! Maar, na regen komt zonneschijn en de temperatuur steeg aanmerkelijk zodat het goed toeven wassen de kuip. Op naar de supermarkt en de wasserette. We besloten bij het Theehuis uit eten te gaan. Beetje tricky bij die op massatoerisme gerichte restaurants. Maar de zorgen waren onterecht: goede timing, goed heet eten, prettige alerte bediening. Wel een hoop kabaal na die fluisterstille ankerplekken. Een geoliede machine weliswaar, maar met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Volgende keer gaan we weer naar Herman Serveert, die ultieme culinaire beleving in Grou, maar die was dicht op maandag.

Het historische kerkje van Grou baadt in het avondlicht.

Morgen gaat het richting Akkrum en Terherne met een licht rugwindje, op zoek naar weer een mooie ankerplek.

1 gedachte op “Zomervakantie 2020 dag 17

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.