Zomervakantie 2020 dag 19

Woensdag 5 augustus 2020:

  • Kâlde Mage – Grutte Krite 12 mijl, 433 mijl totaal
  • Vertrek 1015, aankomst 1345 uur
  • Wind: ZW5
  • Weer: Zonnig, 24 graden

Eigenlijk was het plan om binnendoor via Sneek en IJlst naar Makkum te gaan, een mooie route, maar slechts deels bezeild door de smalle kanalen en met veel bruggen. We hadden meer zin in lekker zeilen, dus we gingen waar de wind ons bracht: door de Meinesloot en Kromme Knillis naar het Prinses Margriet Kanaal, waar de spoorbrug bij Grou precies voor ons openging:

Grote beroepsvaart kwam ons achterop. Op drukke vaarwegen moet je regelmatig achterom kijken.

Vandaar ging het over de mooie Ee naar de Hooidamsloot en terug naar de Alde Feanen waar we enkele dagen eerder ook waren. Vrijwel alles was bezeild en met de stevige wind voeren we alleen op de stagfok ruim 4 knopen, een prima relaxt vaartje.

Het Friese landschap was prachtig in de zon en we genoten volop. We gingen met diezelfde stevige wind (die ook maakte dat het niet zo warm aanvoelde) voor anker in een meertje in de Alde Feanen, een beetje uit de vaarroutes en onder hoge wal, zodat we rustig lagen en naar de bootjes konden kijken. Inmiddels koelt het lekker af. We maken ons op voor een paar zeer warme dagen. Met weinig wind. Dus we weten nog niet precies wat we gaan doen. Maar dat maakt niet uit, dit was een heerlijke dag!

De avond valt, de wind is sterk afgenomen.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.