Zomervakantie 2020 dag 20

Donderdag 6 augustus 2020:

  • Grutte Krite – Langsturte poel 11,5 mijl, 444,5 mijl totaal
  • Vertrek 1030, aankomst Grou 1130, vertrek Grou 1230, aankomst 1430 uur
  • Wind: WZW 2
  • Weer: zonnig, 25 graden

Vandaag werd het goed warm, maar het viel nog mee vergeleken met de rest van het land. We voeren eerst naar Grou om boodschappen te doen. Bepakt en bezakt met flessen fris en ingrediënten voor maaltijdsalades keerden we terug naar de boot.

Verder ging het over het Prinses Margriet kanaal met zeer lichte tegenwind. Ook vandaag ging de spoorbrug van Grou als ware het op commando voor ons open 🙂 Het Sneekermeer was druk, maar niet zo druk als bij de Sneek week. Maar er waren veel mensen op het water en de Marrekrite aanlegplekken waren vol. Maar achter het anker is wel zo lekker!

De ijsboten zoeken elkaar op. Geen zin meer om te verkopen. Dan maar zwemmen!

In Friesland varen “ijsboten” rond waarbij je versnaperingen kunt kopen. Kleine bootjes met een grote vrieskist aan boord. We hadden meelij met die jongens! Geen schaduw, bloedheet en dan maar enthousiast je waar zien te slijten door al die boten en bootjes af te gaan met belgerinkel. Aan het eind van de middag hadden ze het gehad. Hup het water in!

Dat deed ik ook maar. Je bent de hitte van je lijf gelijk kwijt! Verder brachten we de middag door onder het zonneschermpje. Elk jaar zeggen we weer: hadden we maar een maatje groter gekocht! Inmiddels is de temperatuur aangenaam geworden en hebben we gedoucht in de kuip. Van het zonnescherm heb ik een luchthapper gemaakt die koele lucht de boot in blaast en daar de warmte verdrijft (we moeten snel een echte luchthapper kopen). We slapen de komende nachten onder een dun laken, slaapzakken zijn te warm.

De zon ging weer mooi onder en het wachten is op de opkomst van de maan. De komende dagen wordt het nog een stuk warmer, we hopen dat het uit te houden is, want veel wind krijgen we niet.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.