Zomervakantie 2020 dag 21

Vrijdag 7 augustus 2020:

  • Langsturte Poel – de Holken (Galamadammen) 12,5 mijl, 457 mijl totaal
  • Vertrek 1030, aankomst 1500 uur
  • Wind ZO2 soms even 3
  • Weer: zeer zonnig en heet, 31,5 graden

Toen we opstonden was het al 21 graden. We hebben prima geslapen in de lakenzak en… zonder muggen! Door de Holle Greft gingen we naar het Prinses Margrietkanaal. Het door ons en onze zeilvrienden zo geliefde Marrekrite plekje aldaar was afgesloten: het was overwoekerd door de Reuze Bereklauw met parapluvormige bloemschermen, een giftige invasieve exoot, waar je heftige brandblaren van krijgt. Er is geen kruid tegen gewassen. Jammer.

Door de Jeltesloot ging het (zeer druk met te hard varende motorboten), maar vanaf Heeg konden we zeilen, met een vaartje van ca 2,5 knoop.

De ankerplek in de Holken is mooi, maar de wind viel weg en het was bloedheet. Van de paraplu maakten we een luchthapper voor het luik, maar dan moet je wel wind hebben…. Binnen de boot warmde het snel op, ook al vanwege de donkere romp, maar toch was het daar beter uit te houden dan in de brandende zon. Zwemmen biedt even verlichting, maar dit is echt niet ons type weer.

We besloten -omdat dit hete weer nog lang aanhoudt- morgen naar huis te gaan en als het dragelijker wordt nog een weekje te gaan zeilen. Wellicht zijn tegen die tijd de wadden ook minder druk en kunnen we daar naar toe. Voorlopig dus het laatste stukje tijdens een heel zwoele mugrijke avond.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.