Zomervakantie 2020 dag 22

Donderdag 20 augustus 2020:

  • Woudsend – De Morra 9,5 mijl, 474 mijl totaal
  • Vertrek: 1515, aankomst 1730 uur.
  • Wind: Z3, later ZZO
  • Weer: half bewolkt, 25 graden

Na bijna twee weken thuis door de hitte en vanwege het herstel van Gonnie (dat voorspoedig verloopt), hebben we nog een paar dagen op de boot. Vanochtend regende het en hadden we nog bezigheden, dus we vertrokken na de lunch met nog steeds wat lichte regen van het overtrekkende warmtefront. Gaandeweg trokken de wolken weg en steeg de temperatuur. We zitten kort in de warme sector tussen warmte- en koufront, dat aan het eind van deze nacht alweer zal passeren (met veel wind).

Het inruimen van de boot en het aanslaan van de zeilen was dus een plakkerig karwei en we waren blij te kunnen vertrekken. Op het Heegermeer en de Fluessen stond een lekker bezeild windje en met vol tuig en 5 knopen vaart ging het richting Stavoren.

We voeren langs de Galamadammen, waar het grote hotel, restaurant, appartementen en jachthaven door corona failliet zijn gegaan. Het stond er financieel al niet rooskleurig voor… Het altijd zo bruisende complex maakte nu een doodse indruk. We zijn benieuwd wat er van zal komen, want het is nauwelijks voorstelbaar dat dit gesloten zal blijven. Op de Morra vonden we een heerlijk rustig Marrekrite plekje om aan te leggen.

Zoals gezegd komt er vannacht op nadering van dat koufront veel wind, maar we liggen hier lekker beschut. Er is tevens gewaarschuwd voor felle onweersbuien en inderdaad: de lucht is instabiel. Maar buienradar geeft vooralsnog geen rode pitten te zien. We hebben een heerlijke avond in de kuip en zien morgen wel wat we doen.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.