Vakantie 2020 dag 23

Vrijdag 21 augustus 2020:

  • De Morra – Workum, 11 mijl, 485 mijl totaal
  • Vertrek 1145, aankomst 1445 uur
  • Wind: ZZW 4-5
  • Weer: zonnig, 25 graden

Vannacht was het bizar warm en ontstonden er heftige onweersbuien. Eentje trok er met gigantisch veel weerlicht via het Markermeer richting Drachten, een ander over Noord-Holland via Den Helder naar de wadden en de Noordzee. Spectaculair gezicht en beide buien gingen langs ons heen, we kregen slechts enkele spatjes regen.

We sliepen in de lakenzak want de slaapzakken waren veel te warm. Alles waar we een hor voor hadden bleef open. Want muggen houden ook erg van dit weer…

We sliepen lekker uit en ruim na de koffie vertrokken we op zeil. Met de ZZW wind was de hele tocht bezeild. Het laatste stuk naar Workum was hoog aan de wind en we gingen met een dikke vijf schijnbare wind lekker schuin. “Hee” zei Gonnie toen ze even naar binnen ging: er staat water in de boot. Oeps, dat is niet de bedoeling! Wat bleek: er stond veel water in de bilge onder de motor en doordat we zo schuin gingen liep het naar binnen. Foute boel! Met de lenspomp was het zo weggepompt, maar eenmaal aangelegd in de passanten haven, heb ik zodra de motor afgekoeld was de zaak goed droog gemaakt. Er lijkt niets te lekken, niet bij de schroefas, niet bij de afsluiters en niet in het koel systeem van de motor. Aan de bruine aanslag te zien stond het er ook al langer in. We wijten het aan het vele kuip douchen dat we de afgelopen weken gedaan hebben. Daarbij komt de kuip behoorlijk vol te staan en ook via de slang doorvoer loopt er wat water naar binnen. Ik had natuurlijk veel vaker moeten checken, normaal doe ik dat elke paar dagen. En vanaf nu natuurlijk even dagelijks!

Verder liggen we hier in Workum -het lijkt zo beschikt- weer bij de veel besproken leeuwen beelden die water spuiten. Het is en blijft een trekpleister voor kinderen en volwassen toeristen. Het was een lekker dagje met beter weer dan verwacht. De komende dagen krijgen we buien en nog meer wind. We zullen zien waar we terechtkomen!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.