Zomervakantie 2021 dag 29

Vrijdag 20 augustus 2021:

  • Burdaard – Grouw, 20 mijl, 674 mijl totaal
  • Vertrek 0945, aankomst 1540 uur
  • Wind: W2
  • Weer: bewolkt, later wat zon, 20 graden

Vanochtend was het nevelig en vochtig, maar wel droog. We gingen door de 2e brug bij het Posthuis van Burdaard (=hotel), legden tijdelijk aan, en deden inkopen in het sympathieke Bakkerwinkeltje. Een heel klein winkeltje met heel veel vers assortiment en veel lokale produkten. Bijzonder in deze tijden.

Over de prachtige Dokkumer Ee ging het richting Leeuwarden, alwaar we een motorjacht opliepen dat tergend langzaam voer, voor elke brug al vanaf 200 meter stillag en daarbij blauwe dieselwalmen uitbrakend. Wij moesten er ook bijna van …..

De Prinsentuin (de passantenhaven in de singels van Leeuwarden) was een heel stuk rustiger dan een paar weken terug, maar niet geheel uitgestorven. Daarna volgde het saaie stuk langs de flats ten zuiden van de stad. Gelukkig kon de motorboot onder de spoorbruggen door (wij moesten kort wachten) dus die waren we kwijt.

In Grouw is het nog steeds druk, maar niet afgeladen, dus we vonden zonder moeite een plekje in de passantenhaven bij het Theehuis, waar het terras bomvol was. We hadden graag gaan eten bij Herman Serveert maar de eerste mogelijkheid om te reserveren was volgende week woensdag… Hopelijk in de herfstvakantie.

Morgen gaan we met mooi weer naar Woudsend, maar brengen eerst de avond door aan een meerboei bij Heeg (of achter het anker). Later op de avond gaan we dan naar onze thuishaven en laten daar de verwachte onweersbuien over ons heen komen. Zondagochtend keren we huiswaarts.

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.