Herfstvakantie 2021 dag 2

Zaterdag 16 oktober 2021:

 • Stavoren – Makkum, 13 mijl, 838 mijl totaal.
 • Vertrek 1115, door de sluis 1200, aankomst 1500 uur
 • Wind: ZZW 3
 • Weer: wolkenvelden, later zon, 13 graden

We stonden lekker laat op en na de koffie en boodschappen doen tankten we eerst vol met GTL. We konden vlot door de sluis en vrijwel plat voor de wind ging het noordwaarts richting Makkum. Veel wind stond er niet dus al snel zetten we de kluiver te loevert met behulp van de uithouder. Dat scheelt al snel een knoop vaart.

Het was bewolkt weer, maar aan de horizon gloorde lichtere lucht, met die typische herfstkleuren, zie de bovenste foto. Het was nog best druk op het water voor half oktober. Toen we ter hoogte van Makkum voeren brak de zon door. Dat was wel even een cadeautje in al die somberte.

Veel zon zullen we de rest van de week overigens niet te zien krijgen. Vanaf dinsdag dagelijks buien en veel wind. Koud wordt het daarbij niet, want met die zuidenwinden wordt warme lucht aangevoerd.

Het tij staat niet heel gunstig om naar de eilanden te gaan. Dat wil zeggen: we hebben geen zin om om 0600 uur in het donker te vertrekken of om 2200 uur in het donker aan te komen. Het plan is dus morgen naar Harlingen, vandaar binnendoor naar Leeuwarden, daar eventueel een dagje blijven en dan rustig weer afzakken naar Woudsend. Genieten en relaxen doen we sowieso!

2 gedachten over “Herfstvakantie 2021 dag 2

 1. Ineke

  Byzonder dat donkere water. Mooi dat jullie laat in het zeil jaar tochnog heerlijk kunnen genieten.
  Er zijn nog aardig wat NB ’s op het water.
  Fijne vakantie toegewenst.

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.