Pinksterweekend dag 4

Zondag 5 juni 2022:

  • Enkhuizen
  • Wind: ONO 3, later veranderlijk
  • Weer: grijs, 20 graden, later veel regen.

Tot ongeveer 1500 uur bleef het droog. Weinig wind, grijs en een graadje of 20, dus best uit te houden. Ik had zin in een klusje en pakte de rugleuningen van de kuip aan. Daar zaten nogal wat beschadigingen aan en los daarvan waren ze veel minder mooi dan de zittingen die zo mooi opgeknapt zijn. Dus: steeds fijner schuren en dan polijsten met de nieuwe machine en ze zien er mooier uit dan ze ooit geweest zijn. Nu alleen nog de twee zittingen aan stuurboord van antislip voorzien en de kuip is weer helemaal als nieuw!

De AH heeft een nieuw gebouw dat een stuk verder van de haven ligt dan voorheen, dus dat was een flinke wandeling en met een zware rugzak terug. Weer aan boord keerden we het schip handmatig, zodat het vannacht en morgen met de kop op de krachtige ZW wind ligt. Dat vaart een stuk makkelijker weg dan achteruit tegen windkracht 6 in, want we liggen helemaal achterin het “straatje” tussen twee steigers.

Morgen wacht ons dus een pittig tochtje naar Stavoren, want zoals bekend zit de meeste wind altijd achter de depressie (die vannacht met veel regen over het land trekt). Maar met wind van achter en alleen kluiver of stagfok is het altijd wel te doen.

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.