Zomervakantie 2022 dag 32

Dinsdag 9 augustus 2022:

  • Harlingen – Workum, 17 mijl, 405 mijl totaal.
  • Vertrek 1000 (HW+3’15), aankomst 1515 uur
  • Wind: tot 1200 uur NO 2, later N 3-4
  • Weer: zonnig, 18-23 graden

HW Harlingen viel vanochtend om 0715 en vele boten vertrokken 0730-0800 uur. Dat is eigenlijk te vroeg, want die hebben onder Terschelling en Vlieland nog forse eb tegen. De betere wadrekenaars vertrokken 2 uur na HW, dus rond 0900 uur.

Wij hoefden alleen over het wad naar Kornwerderzand en vertrokken ca 3 uur na HW en hadden geen gedrang in de haven (want iedereen was al weg) en een prima ebstroom mee. Daarmee voeren we de weinige wind wel dood, dus het was motoren naar de sluis.

De leegte van het wad

Bijkomend voordeel was dat het hartstikke rustig was bij de sluis. Want halverwege de eb komt daar verder niemand aan. Na de sluis stak er een noordelijk windje op en konden we prima zeilen, helemaal toen dat windje toenam tot begin 4 Bft.

Rustig in de sluis.
Afscheid van het wad.

In Workum was het druk in de gemeentehavens, veel havenliggers met motorboten. Maar we vonden nog een mooi plekje langszij, dus helemaal goed. De komende dagen varen we in Friesland en zullen met de hitte de havens vermijden en in de natuur gaan liggen. Hopelijk wordt het niet té heet!

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.