Zomervakantie 2022 dag 33

Woensdag 10 augustus 2022:

  • Workum – Holle Greft, 17 mijl, 422 mijl totaal
  • Vertrek 1025, aankomst 1400 uur
  • Wind: NNO 2-3
  • Weer: zonnig en warm, 25 graden

Vanochtend was het nog zeer aangenaam qua temperatuur. We deden voor 2 dagen boodschappen en vertrokken. Eerst even GTL tanken bij “de Liefde” en vervolgens met een rustig gangetje door het Friese landschap. Druk, maar niet super druk.

Het is Sneekweek en dus worden er veel wedstrijden gezeild, waardoor het meer wit ziet van de zeiltjes.

Gaandeweg werd het een stuk warmer, maar binnen de marge. Dat wordt de komende dagen wel anders. Langs de aanlegplek de Holle Greft (gracht) staan bomen en we hadden dus een heerlijk schaduwplekje in het gras.

Tegen vijven kwam zeilvriend Albert aan tuffen met zijn North Beach, met gereviseerde motor en andere verbeteringen. Met name zijn nieuwe gashandel willen wij ook met zijn veel lichtere bediening. Er werden flessen wijn opengetrokken, Albert bleef eten en zo werd het nog erg gezellig.

Gelukkig koelt het vannacht nog af naar een graad of 16. We maken ons op voor een schitterende sterrenhemel met hopelijk de nodige vallende sterren.

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.