Zomervakantie 2022 dag 34 & 35

Avondlicht over de Holle Greft.

Donderdag 11 en vrijdag 12 augustus:

  • 11 augustus: Holle Greft – de Tynje, 10 mijl
  • 12 augustus: deTynje – Woudsend, 15 mijl. 447 mijl totaal.
  • Wind ONO 2-3
  • Weer: zonnig en zeer warm, 30 graden.

Met dit zeer warme weer is het ‘s ochtends altijd heerlijk. We stonden niet te laat op. Albert nam afscheid en tufte met z’n North beach terug naar thuishaven Akkrum.

Wij vertrokken na de koffie en voeren ook via Akkrum en de Kromme Knillis naar Grou, waar we in de Tynje een mooi plekje met wind van achter en zon van voren vonden.

Het was wel een enorm muggen plekje dus we gingen op tijd naar binnen, dus geen vallende sterren gezien. Misschien vanavond!

Vanochtend was het na een warme nacht ook weer prettig opstaan en we namen de korte weg naar huis via het Prinses Margrietkanaal.

Een skûtsje vaart door de spoorbrug van Grou, op weg naar de wedstrijden.

Daar ontstond nog een potentieel gevaarlijke situatie: niet ver voor ons voer een huurvalkje met twee jongedames aan boord, die niet echt SB wal hielden en ook niet achterom keken, waar een groot binnenvaartschip aan kwam. Plotseling viel hun motor uit en voor we konden remmen lagen ze tegen ons aan. Dankzij snel roerwerk van Gonnie was het meer schampen dan een knal, maar van de schrik viel één van de dames overboord, midden in het kanaal, waar het stervens druk was. In badpak, dat wel. Gelukkig had ze de tegenwoordigheid van geest om direct naar de kant te zwemmen. Een tegenliggende solozeilende dame was snel bij het stuurloze bootje, wat eveneens naar de kant gesleept werd. Wij pikten de te water geraakte dame snel op en zetten haar over op het Valkje bij haar maat. Ze waren er nogal laconiek onder. Het bleek dat ze vergeten waren benzine in het 4 pk motortje te gooien, dus ja, dan krijg je dat. Tja…. Het had ook heel anders kunnen aflopen. We sleepten ze naar de Jeltesloot, waar benzine werd bijgevuld en het motortje kwam weer aan de praat. We hebben gelukkig geen schade, die Valkjes zijn geheel rubber omrand.

Om 1330 waren we in onze thuishaven. Inmiddels was het boven de 30 graden en met weinig wind was het eigenlijk niet uit te houden. Siësta dus. Ter afsluiting gingen we bij het Ponkje uit eten, altijd weer erg lekker!. Morgen vroeg inpakken en naar huis. Het waren vijf heel fijne weken met uitstekend weer.

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.