Dag 2: Amsterdam – IJmuiden

Zeiltocht UK 2014 - 11Woensdag 9 april:

 • Amsterdam – IJmuiden 14 mijl; 28 mijl totaal
 • Vertrek: 10.30; aankomst 14.00
 • Wind: W4-5
 • Weer: zonnig, 10 graden

Na het heftige weer van gisteren was dit een lekker dagje: een matig windje 5 (weliswaar pal tegen) en zonnig. Onder de beschutte buiskap was het goed toeven! Op de motor gingen we door het Noordzee kanaal richting IJmuiden. Erg druk was het niet en de snelle draagvleugelboten waren verdwenen (opgeheven?)

We hadden door kunnen varen naar Scheveningen, maar er stond een dikke 5 aan zee met een flinke deining nog van gisteren. Bovendien begint de moeheid van het harde werken van de afgelopen maanden zijn tol te eisen en hebben we nog een heel aantal klusjes aan de boot, die we gedaan willen hebben alvorens echt het ruime sop te kiezen.

Zeiltocht UK 2014 - 13En dus meerden we even na 14.00 af aan een vrijwel lege passantensteiger van Seaport Marina IJmuiden. Op zout water, dat alvast wel! Na anderhalf uur klussen was het wel even klaar, dus nu zitten we lekker te relaxen met een potje thee in de kajuit. Het weer voor de komend dagen ziet er goed en rustig uit.

 

4 gedachten over “Dag 2: Amsterdam – IJmuiden

 1. Susanne

  Hoi Joost, jullie een hele goede vaart de aankomende maanden (dat kunnen er niet veel zeggen!)en ik ben benieuwd hoe de aanpassingen aan het roer in de praktijk jullie bevallen. Groet Susanne a/b Weddel

 2. Ella Kwakkestein

  Kom inderDAAD eerste even lekker bij voor jullie aan het sportieve element van de reis beginnen!!! Eerst even JCS uit je lijf. Even landen en samenkomen….Lijkt me zeer verstandig. En dat als TEAM naar de overkant.
  Heerlijk dat we mee mogen genieten via de blog! Maak er een mooie reis van!

  1. joostovermars Bericht auteur

   Klussen schept ook een band, zoals de wc repareren, altijd een bron van zorg op een schip 🙂 dank je wel Ella!

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.