Dag 131: Gouda – Amsterdam

Regen, regen, regen...

Regen, regen, regen…

Zondag 17 augustus 2014:

  • Gouda – Amsterdam Nieuwe Meer: 26 mijl, totaal 2317 mijl
  • Vertrek: 1000 uur, aankomst 1900 uur.
  • Wind: ZW 5
  • Weer: bewolkt, veel regen, 15 graden

Vandaag was het herfst met veel bewolking, wind en regen. En koud. ’s Ochtends was het nog redelijk droog. De staande mast route is intensief varen. Je vaart in een konvooi van brug naar brug en telkens is het even wachten, stilhouden voor de brug, opletten op de andere boten, goed manoeuvreren met de motor in de sterke wind en weer verder. Vandaar dat we zo lang deden over die 26 mijl.

De spoorbrug bij Gouda.

De spoorbrug bij Gouda.

Over de Gouwe ging het met zijn oude hefbruggen, door Alphen aan de Rijn, waar je bij de mensen door hun achtertuin naar binnen kijkt, en dan richting Haarlemmermeer en langs Schiphol, waar de vliegtuigen rakelings over de mast lijken te vliegen. De hele tijd vaar je in een bak met water, die vele meters hoger ligt dan het polderland beneden. Hoe hebben ze Nederland zo kunnen maken!

De hefbrug bij Waddinxveen.

De hefbrug bij Waddinxveen.

De Schipholbrug over de A9 draait maar een paar maal per dag vanwege het drukke verkeer. Terwijl er een gigantische bui over kwam (zie de eerste foto) kookten wij lekker ons maaltje en hadden we 2 uur om te relaxen.

Nu liggen we voor de Nieuwe Meer sluis voor de brug van de A10 en de spoorbrug. Die draait pas vannacht rond 2400 uur. We gaan dan met een boot of 15 in konvooi door nachtelijk Amsterdam. Een aantal Duitsers, die het voor het eerst doet, is behoorlijk nerveus. Wij hebben het al vaker gedaan. Het is zeer intensief en vermoeiend, maar ook boeiend om midden in de nacht door onze hoofdstad te varen terwijl alle bruggen voor je open gaan. Een aparte ervaring. Gelukkig belooft het vannacht droog te blijven. We hebben veel lekkere dingetjes in huis en met eten blijf je wel wakker. Rond 0400 – 0430 hopen we op het IJ te zijn  om goed bij te slapen in de jachthaven aldaar. Nu eerst wat slaap pakken!

 

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.