Dag 132: Amsterdam – Muiden

 

De Nieuwe Meer sluis om 0015 uur.

De Nieuwe Meer sluis om 0115 uur.

Maandag 18 augustus 2014:

  • Amsterdam – Muiden , 10 mijl, 2333 mijl totaal
  • Vertrek: 1430 uur,aankomst 1700 uur
  • Wind: ZW 5-6
  • Weer: zeer veel buien en veel wind, 15 graden

Vannacht om 0110 uur konden we door de bruggen richting Amsterdam. Veel geslapen hebben we niet. Gelukkig was het opgeklaard en droog en was de wind afgenomen. De tocht door Amsterdam verliep vlot en zonder problemen. Zondagnacht en er was geen mens op straat. Dat geeft midden in zo’n wereldstad een heel aparte sfeer: met 15 boten varen door een donkere, uitgestorven stad. Het laatste stukje vanuit de Oude Houthaven naar en over het IJ was nog spannend omdat er een licht op de strekdam niet brandde en we verblind werden door de halogeenlampen van de werf aan de overkant. Lastig om de juiste koers te varen en tegelijkertijd eventuele scheepvaart op het IJ te spotten. Dankzij onze sterke schijnwerper konden we de uitgang toch zonder problemen vinden.

Om 0330 legden we aan in Amsterdam Marina. Na de aankomstborrel doken we om 0400 uur het bed in. De volgende ochtend woei de stront van de dijken en kwamen er zeer felle buien over. Erg beschut lig je niet in deze haven. Bovendien heb je bij ZW wind de stank van de Petroleumhaven en de herrie van de naastgelegen werf. We deden alles zeer rustig aan. ’s Middags nam de wind (maar niet de buien) een beetje af en we konden prima zeilen op het IJ richting Markermeer. Zij het dat elk half uur een flinke bui overkwam. We schutten als enige door de Oranje sluizen en daarna was Muiden niet ver meer. We voeren ‘plat voor ’t lappie” zoals de Hagenees het zegt. In de stromende regen legden we aan. We liggen pal naast de Groene Draeck, het zeiljacht van onze koning! We denken niet dat hij morgen zal zeilen, gezien het weer….

Zeiltocht UK 2014 - 1464

Naast het koninklijk jacht! Welke is het mooist???

Lekker uit eten in een tentje bij de sluis en de avond is weer goed. We zullen wel weer vroeg onder de wol gaan want zo’n nacht doorhalen hakt er toch wel in! De komende dagen doen we nog een rondje IJsselmeer/Friesland. Normaal doen we dat altijd in de herfstvakantie, maar het weer is momenteel slechter en kouder dan normaal half oktober, dus ergens past dat wel. We hebben het nog steeds enorm naar ons zin op de boot!

Het Muider slot.

Het Muider slot.

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.