Dag 134: Enkhuizen – Stavoren

Zeiltocht UK 2014 - 1476

Op de dijk van Stavoren kun je bijna altijd mooie avondlicht foto’s maken.

Woensdag 20 augustus 2014:

  • Enkhuizen – Stavoren, 12 mijl, 2370 mijl totaal
  • Vertrek: 1115, aankomst 1415 uur
  • Wind: WNW 3-5
  • Weer: half bewolkt, enkele bui.

Vandaag een kort tochtje naar Stavoren, met beduidend beter weer dan gisteren. Er stond een prima windje en we voeren netjes tussen de buien door, die voor en achter ons langs schoven. In de buien zat veel minder wind dan gisteren. Alleen bij de nadering van de haven werd het even 6 Bft.

Zeiltocht UK 2014 - 1473 Zeiltocht UK 2014 - 1474

Bij Stavoren is een nieuwe, tweede sluis gebouwd om de enorme drukte tijdens het seizoen het hoofd te bieden. Na de nodige vertraging is hij eindelijk klaar. We vinden hem goed gelukt. Hij is energie neutraal (door o.a. zonnepanelen) en past goed in het landschap, is creatief vormgegeven en heeft zelfs een bezoekerscentrum.

De nieuwe sluis.

De nieuwe sluis.

Vanavond aten we  -zoals altijd als we hier zijn- in Café Max, waar het altijd goed smaakt en de muziek goed is. Daarna het avondwandelingetje met de min of meer verplichte avondlicht foto.

Avondlicht op Stavoren mét onze schaduwen...

Avondlicht op Stavoren mét onze schaduwen…

We merken dat we de dagen aan het aftellen zijn. Ons avontuur zit er bijna op. Deze laatste dagen op overbekend water is eigenlijk al een beetje thuis komen. En dat is ook wel prima, hoewel we weer erg zullen moeten wennen aan het leven als landrot.

 

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.