Dag 135: Stavoren – Fluessen

Zeiltocht UK 2014 - 1478

Donderdag 21 augustus 2014:

  • Stavoren – Fluessen, 9 mijl, totaal 2379 mijl
  • Vertrek: 1030 uur, aankomst 1300 uur
  • Wind: ZW3-4 in buien 5-6
  • Weer: half bewolkt, buien, 14 graden

Een kort dagje vandaag, vooral omdat we weer even de sfeer van het Friese binnenwater wilden proeven. Het weer was rustig, maar koud. Op de kluiver voeren we op ons gemak het Johan Friso kanaal af, over de Morra, langs Galamadammen en de Fluessen op.

Zeiltocht UK 2014 - 1479

Daar kwam ons een flinke bui achterop, zodat we in no time wederom doornat en koud waren. Het dichtstbijzijnde eilandje leek daardoor erg aantrekkelijk! In het Noorden van het land zijn de vakanties alweer voorbij en ook het koude natte weer zal ertoe bijdragen dat het hier rustiger is dan normaal in het seizoen.

Zeiltocht UK 2014 - 1480

De mensen van de boot achter ons kwamen een praatje maken: ze kenden ons weblog en hadden veel belangstelling voor de Noordkaper. Ze zijn even aan boord geweest en waren enthousiast over het schip en de ruimte binnen.

Wat volgende was een relaxte middag, waar de zon ook nog even om de hoek kwam kijken en het onder de buiskap goed toeven was met een boek en een dikke trui. Een fleece deken over de benen doet ook wonderen. In de lij van het eiland waren cursisten van de zeilschool druk in de weer met valkjes. Altijd leuk om te zien. Een jong stel in een valk legde voor ons aan en drapeerde de dektent over de boot voor de nacht. Koken op één gaspitje, slaapzakken uitrollen op de kuipvloer. Zo zijn wij ook begonnen met zeilen toe we 20 waren! Niettemin zijn we erg blij met de ruime kajuit en het kacheltje, dat ’s avonds snorrend de kou verdrijft. Laat de nacht maar komen. Je hoort alleen de wind.

Zeiltocht UK 2014 - 1481

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.