Zomervakantie 2019 dag 16

Donderdag 22 augustus 2019:

 • Doekesloot – Woudsend 18 mijl, 616 mijl totaal
 • Vertrek 1030, aankomst 1515 uur
 • Wind: ZZW 3-4
 • Weer: zonnig, 22 graden

De zomer is weer helemaal terug! Het was een stralende dag, zeer bevorderlijk voor het optimale vakantiegevoel. Via de Peanster Ee voeren we naar Akkrum, waar de bruggen voor ons open stonden en we dus een snelle passage hadden.

Van daar naar de Terkapelster Poelen. In de Meinesloot werd nog even spannend. Voor ons voer een huur valkje tegen de wind in op de motor. Die motor viel uit. Pa spurte naar het achterdek om de buitenboordmotor (tevergeefs) aan te trekken. Hij had niet in de gaten dat hij met die actie met zijn knie het roer dwars zette, waardoor de boot dwars voor onze neus kwam te liggen. Ik gaf veel roer om hem te ontwijken, dat is effectiever dan achteruit slaan. Helaas besloot de klassieke motorboot achter ons op hetzelfde moment met veel gas vlak voor ons langs te willen. Alles door vol gas achteruit te geven kon ik een aanvaring voorkomen. Maar daarmee raakten we wel (zacht) het valkje. Gelukkig hebben die polyvalken een rubber stootrand, dus niets aan de hand. Ondertussen was de motorboot schipper kwaad op mij…. Tja….. je hebt schippers en schippers.

Bij bovengenoemde poelen is een stek van de zeeverkenners. Die willen nog wel eens een bepaald soort humor hebben. Zoom even in op bovenstaande foto om de tekst op de windmolen te kunnen lezen.

We zijn op zoek naar een ligplaats in Friesland vanwege de dichtgroeiende Randmeren en Markermeer en de even snel groeiende liggelden van jachthaven Naarden. Vandaag bezochten we een bedrijf in Woudsend. Bedrijf okee, de aangeboden ligplaats niet ideaal (want in de volle wind direct aan een doorgaande vaarroute). Morgen gaan we nog bij een ander bedrijf kijken. We zullen zien!

Ondertussen hebben we bij de Rakken een mooi plekje voor de nacht, waar we alle bootjes kunnen zien langskomen. Uit eten bij het Ponkje hoort bij Woudsend, kortom, prima dagje!

4 gedachten over “Zomervakantie 2019 dag 16

 1. Tom

  Wij hebben in Woudsend een paar jaar bij jachthaven Beaufort gelegen, kleine haven met goede voorzieningen en bijzonder vriendelijke eigenaren.
  Tom&Arina Westra

 2. Hans en Ellen

  We kregen vandaag van een vriend uit Zutphen de vraag of wij het zijn op de foto van deze webblog die hij elke dag volgt. En ja, inderdaad daar varen wij met onze Tjotter Jacoba! Hoe toevallig!

 3. Gert Spilt

  “Schippers en schippers.”
  Ja Joost, sommigen krijgen met warm weer nu eenmaal een kort lontje.
  In ieder geval goed geschipperd in die drukke vaart!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.