Zomervakantie 2019 dag 17

Vrijdag 23 augustus:

  • Woudsend – Flakke Brekken  11 mijl, 627 mijl totaal
  • Vertrek 1030, aankomst 1515 uur.
  • Wind: ZW 2, later Z2-3 afnemend N1-2
  • Weer: zonnige warm 23 graden

Vanochtend gingen we eerst nog even kijken bij haven nummer 2 voor een eventuele ligplaats. Dat zag er goed uit, dus het zou zo maar kunnen zijn dat we volgend jaar in Woudsend liggen. Daarna ging het via de Woudsender Rakken naar het Heegermeer. Het woei ZW 2, een knoop of 5 dus. Nou kun je op het Heegermeer en de Fluessen prima kruisen, maar met windkracht 2 schiet dat niet op. We kunnen ook niet al te hoog varen want je wilt toch een beetje vaart houden, en met die lage snelheid is de lift van het zwaard ook niet veel soeps. “Harmonica laveren” dus met kruishoeken die ik hier niet kan noemen :-).

Maar maakt niet uit, we kwamen waar we wezen wilden, al duurde het wat lang. Nadat we door alle zeilscholen en -schooltjes gemanoeuvreerd hadden was het relaxt varen. Toon we de Yntemasleat indraaiden, kromp de wind mee naar zuid, zodat het allemaal bezeilbaar was en bleef. Hoewel op het eind de wind afnam tot kracht 1.

We liggen aan een piepklein eilandje in de Flakke Brekken met een platbodem. Op de foto hierboven zie je al driekwart van het eilandje. Het is hier lekker rustig met af en toe een passerende boot en grote groepen ganzen die eens n de zoveel tijd met z’n allen op vliegen met veel misbaar.

De zon ging spectaculair onder na een mooie dag. Morgen Stavoren en dan richting huis!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.