Herfstvakantie 2019 dag 5

Woensdag 23 oktober 2019:

  • Terschelling – Workum, 32 mijl, 821 mijl totaal
  • Vertrek 1115 (LW+0’20), aankomst 1830
  • Wind: Z3 ruimend O3
  • Weer: wolkenvelden en zon, droog, 12 graden

Lange dag vandaag, maar lekker gevaren. We vertrokken even na LW door het Schuitengat met nog weinig stroom tegen. Het was net bezeilbaar en met zo’n 4 knopen vaart schoven we langs de drooggevallen platen.

In de Vliestroom stond de wind nog tegen en viel hij bovendien vrijwel weg, dus moest in de gebruikelijke klots zee boven de Richel de motor even aan. Vanaf de invaart van het Inschot was het allemaal weer bezeilbaar en met de toenemende vloedstroom ging het gezwind, zeker toen de wind verder ruimde naar Oost..

Bij het zuidoost rak gekomen brak de zon goed door en nadat we tamelijk vlot de Lorentz sluizen gepasseerd waren, hadden we nog zin om verder te zeilen, want de wind was goed. Op naar Workum dus, waar we in de schemering door de kleine zeesluis gingen en bij de gemeentehaven afmeerden. Onderweg had Gonnie al het nodige aan het eten gedaan, dus de eenvoudige doch voedzame maaltijd was snel bereid.

De komende dagen moeten we even goed naar het weer kijken. Morgen is nog mooi, maar vrijdag en zaterdag gaat het spoken. Goed dat we dan in de beschutte wateren van Friesland zijn.

1 gedachte op “Herfstvakantie 2019 dag 5

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.