Meivakantie dag 4

Zaterdag 25 april 2020:

  • Nije Kruispolle – Holle Grêft, 10 mijl, 90 mijl totaal
  • Vertrek 1015, aankomst 1400 uur
  • Wind: NNW 3 afnemend 2
  • Weer: bewolkt, later opklaringen, 11 graden

Ik was vroeg gaan slapen en om 700 uur wakker. De buren bleven nog even liggen. Althans: toen ik 1015 vertrok was alles nog in diepe rust. De Fluezen waren goed bezeilbaar met ca 10 knopen wind. Maar koud was het wel, zonder noemenswaardige zon.

Toen ik voorbij de luwte van het dorp Heeg gedobberd was, bleek de wind ook echt ingekakt tot een knoop of 4 en zeer veranderlijk, zodat ik een keer bijna op de lage wal verzeild raakte. Gelukkig start de motor altijd (afkloppen). Met ca 1600 toeren en 4 knopen vaart ging het rustig de Jeltesloot af en bakboord uit het Prinses Margriet kanaal op, waar de bruggen nog wel draaien in het weekend. Alle provinciale bruggen draaien een soort winter regime i.v.m. De corona maatregelen en dat betekent dat ze in het weekend dicht zijn. Ik heb niet de indruk dat het echt werkt, want het is ongeveer even druk als normaal in het weekend eind april.

Er zijn al weer jonge gansjes!

De Holle Greft is een favoriet aanlegplekje even ten noorden van Uitwellingerga met schitterend uitzicht op de polder vol met allerlei vogels, maar vooral ganzen, die af en toe met veel kabaal opvliegen. In het prachtige avondlicht maken we ons op voor een stille en koude nacht, want de wolken zijn helemaal opgelost.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.