Meivakantie dag 6

Maandag 27 april:

  • Heeg – Woudsend – Goingarijpster poelen 12 mijl, 111 mijl totaal
  • Vertrek 0830, aankomst 1400 uur
  • Wind ZZW 3
  • Weer: zonnig, 16 graden

Ik stond om half acht op en toen was het nog aanpoten om om 1030 in de thuishaven te zijn om Gonnie op te pikken, die vandaag weer aan boord kwam. Om te beginnen zat de boot onder de grote muggen. Schoonmaken dus. Vervolgens richting Woudsend en halverwege even naast de Schone Waardin een praatje met Albert maken. Ineke was niet mee want te koud. Ze hebben geen kachel, dus ja dan is het wel stoer met nachten van 3 graden en dagen van krap 10!

Ik deed boodschappen in de uitstekende Spar en kwam exact gelijk met Gonnie in de haven aan. Timing is alles! Na de koffie vertrokken we voor een heerlijke zeiltocht met veel zon en een lekker windje. Op het Sneekermeer was het druk met zeilers, maar natuurlijk geen wedstrijden in verenigingsverband, waardoor je in normale vakanties hier over de boten bijna naar de overkant kunt lopen. En het zeilen een uitdaging is als je de wedstrijdvelden niet wilt storen.

Ons Marrekrite aanlegplekje helemaal voor onszelf en de vogels.

We vonden een mooi aanlegplekje aan de kant van de Goingarijpster poelen midden in een vogelgebied en genoten van een mooie middag met onze privé rietzanger en avond met meeuwen en ganzen. De kuipdouche deed goede diensten en de handdoeken hangen te drogen in de laatste avondzon. (Zie bovenste foto). Dat zal ook voorlopig de laatste zon zijn die we te zien krijgen. Morgen slaat het weer totaal om. We hopen maar dat het meevalt qua regen. Het goede nieuws is dat de wind dan gedraaid is naar NO en we dus wederom een bezeilbare tocht hebben.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.