Meivakantie dag 7

Bij het opstaan trok de laatste lichte lucht weg.

Dinsdag 28 april 2020:

  • Goingarijpster Poelen – Woudsend 9 mijl, 120 mijl totaal
  • Vertrek 0940, aankomst 1300 uur.
  • Wind: NO 3
  • Weer: toenemende bewolking, regen, 8 graden

Na een goede nachtrust was het een rustige ochtend waar gaandeweg het laatste bleke zonnetje schuilging achter de toenemende bewolking. De wind was vannacht gedraaid van NW naar NO op nadering van een depressie die onder ons doortrok en een groot regengebied met zich meebracht.

Na het ontbijt vertrokken we met een rustige achterlijke wind op alleen de kluiver, goed ingepakt in vele lagen. Het was lekker en rustig zeilen over een stil Sneekermeer en Prinses Margrietkanaal.

De bewolking werd dikker en dikker en bij de afslag naar Langweer vielen de eerste druppels. Het regende niet hard en niet de hele tijd, dus zeiknat werden we niet. Wel koud. Het is altijd opvallend hoe je met droog koud weer het goed ingepakt heel aangenaam kunt hebben en dat zodra het regent het een stuk kouder wordt. Dat je natte handen krijgt zal zeker meespelen. Fijn was dat we de hele tocht konden zeilen.

Om 1300 uur legden we in onze thuishaven aan, kon de kachel aan en werden de zeilpakken te drogen gehangen. Het werd een regenachtige middag met cup-a-soup (de Hot Chocolade waren we vergeten in te kopen), lezen, een tukje doen, borrelen, eten koken, afwassen, koffie en de avond zal er weinig anders uitzien (behalve dan het koken en afwassen 🙂 ). We maken ons op voor de laatste nacht aan boord. Het was fijn toch nog een weekje op de boot te kunnen zijn. We hebben geen haven gezien en dat bevalt eigenlijk ook wel prima, behalve dat je af en toe wel eens echt goed wilt douchen. Goed om er even helemaal uit te zijn. Op naar de volgende ongewisse periode.

2 gedachten over “Meivakantie dag 7

  1. Siebe

    Altijd weer fijn te lezen. Wij gaan op 8 mei de boot van Naarden naar Kampen verkassen. Ik probeer de cup-a-soup niet te vergeten!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.