Weekendje Friesland

8-9-10 mei 2020: Woudsend – Goingarijpster Poelen – Akkrum – Sitebuurster Ee en weer terug

  • Vrijdag en zaterdag, 18 mijl, 139 mijl totaal
  • Weer: zonnig, 20 graden
  • Wind: geen, verwachting voor zondag NNO 3 toenemend 5.

Het weer was te mooi om thuis te blijven. Vrijdagochtend hadden we nog wat klussen te doen, maar rond lunchtijd waren we op de boot. Helaas was er zo goed als geen wind, maar rustig tuffend met de motor op 1400 toeren voeren we richting Sneekermeer en vonden een mooi plekje bij Goingarijp aan een natuurgebied/eiland met ganzen, meeuwen, rietgorzen, kwikstaarten en rietzangers.

De zon gaat onder over het Sneekermeer

Zaterdagochtend ontwaakten we bij een stralende hemel en rimpelloos water. De ochtend koffie smaakt bij deze omstandigheden altijd extra lekker en we deden rustig aan. Via de Nieuwe Zandsloot voeren we naar Akkrum, door de openstaande spoorbrug en via de Peanster- en wijde Ee naar ons plekje voor de nacht. Achter het anker deze keer, want er zijn meer mensen die het water op gaan. De aanleg stijgers liggen aardig vol.

Vanmiddag was het hier een stuk drukker!

Grouw ligt dichtbij en daar kun je veel, heel veel sloepjes huren en dan een leuk rondje varen door de Oude Venen en terug over de Ee. Het wordt hoog tijd dat ze daar -net als in Giethoorn- overgaan op electrische sloepen want het voortdurende motorgeluid verstoort het natuurgevoel behoorlijk. We hadden natuurlijk ook een stuk verder van de doorgaande route moeten gaan liggen….

Morgen wordt de warme lucht in de loop van de dag verdreven en neemt de noordenwind gedurende de dag in kracht toe. Kunnen we in ieder geval de terugweg zeilen! Vooralsnog hebben we er helemaal geen spijt van dat we nu in Friesland liggen, we hebben echt in zo’n weekend het gevoel van een mini vakantie.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.