Zomervakantie 2022 dag 24 en 25

Maandag 1 augustus en dinsdag 2 augustus 2022:

  • Terschelling – Harlingen, 19,5 mijl, 323,5 mijl totaal
  • Vertrek 0830, aankomst Sas keersluis 1300 = HW Harlingen
  • Wind: N3
  • Weer: zonnig, 18 graden
  • Dinsdag 2 augustus: haven dag Harlingen, wind ZW5, 22 graden, half bewolkt.

Maandag was een perfecte zeildag met mooi weer en een gunstige wind, die wel een Beaufort meer mocht zijn, maar die toch heerlijk zeilen mogelijk maakte. Toch moesten we heel goed opletten, want een pistache groene klassiek gelijnde lange smalle S-spant vond het nodig de hele tijd exact dezelfde lijn als wij te kiezen en dan op 2 meter schuin achter ons te blijven varen. Irritant. Helemaal in de aanloop van de Pollendam waar het onoverzichtelijk druk was. Niettemin was het een lekker tochtje!

Wat de functie van dit zeeschip is? Geen idee. Hoge boeg, laag hek, bedoeld om dingen in het water te laten of uit het water op te pikken? Zeegaande tonnenlegger?

Aangezien we bij Hw aankwamen waren de deuren van de Sas gesloten, maar slechts tot 1330. Een ware armada aan jachten verzamelde zich, dus we voorzagen enige chaos toen de deuren en Sasbrug opengingen. Gelukkig leidde de havendienst alles in goede banen en konden we vlot doorvaren de Noorderhaven in.

Wachten bij de Sasbrug.

We liggen lekker in een box achter de raadhuisbrug. Dinsdag was een relax dagje: lekker uitslapen, croissantjes voor het ontbijt halen bij de Hema op de hoek en ‘s middags een bezoek aan het gemeentelijk museum, het Hannema huis. De beelden in de beeldentuin waren minder interessant, maar de beelden expositie van kunstenaar Ilse Oelbers was dat des te meer. Lekker weer, goede temperatuur, heerlijk dagje. Morgen is het plan naar Ameland te zeilen met goede wind.

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.