Zomervakantie 2023 dag 10 & 11

Een druilerige avond valt over het wad

Donderdag 27 en vrijdag 28 juli 2023:

  • Donderdag regendag Schiermonnikoog
  • Vrijdag: Schiermonnikoog – Stropersgat, 8 mijl, 381,5 mijl totaal
  • Vertrek 1545 (HW-3), aankomst 1800 uur.
  • Wind: W 3-4, heel even 5 Bft.
  • Weer: licht bewolkt, 21 graden

Nadat gisteren een warmtefront passeerde, met de hele dag regen of motregen, klaarde het in de loop van vanochtend op met een aangename temperatuur.

Drukte in het platbodemvak. Ondanks de regen vertrokken er gisteren nog heel wat boten.

Niettemin zijn we gisteren in de motregen toch nog wel gaan fietsen en ook vanmiddag voor vertrek deden we het rondje “Westerplas” nog even linksom.

De havenmonding van Lauwersoog, gezien vanaf de Robbengatsluis,

We vertrokken vrij vroeg in het tij omdat we nog een stuk het Lauwersmeer op wilden. Er stond een goede wind uit het westen en zodra we uit de Reegeul waren rolden we de kluiver uit. Vanaf dat punt kun je in één rechte lijn naar Lauwersoog varen, waar we alleen op het wantij van de geul van Brakzand even de tonnen volgen.

We konden vlot door de sluis waar het -voor de zomer- erg rustig was. we zeilden verder het Lauwersmeer af naar één van onze favoriete plekjes in het oude Stropersgat. Heerlijk, weer eens een droge zonnige dag met lekkere temperaturen!

Morgen richting Zoutkamp, waar we een paar dagen blijven om te fietsen. Het weer blijft de komende periode heel wisselvallig. Echte zomer zit er niet in. Maar elk nadeel heeft z’n voordeel: zo kunnen we vast wennen aan het Schotse weer: na deze boot vakantie gaan we nog 4 weken met de vouwwagen naar Schotland!

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.