Zomervakantie 2023 dag 16, 17 , 18

Woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 augustus 2023:

  • Woensdag 2-8: Deinumer rak – Harlingen, 12 mijl, 0930-1200 uur, 428 mijl totaal, veel regen, 15 graden, ZZO3, ‘s middags droger.
  • Donderdag 3-8: Fietsdag Harlingen, 17 graden, enkel buitje, verder redelijk mooi weer.
  • Vrijdag 4-8: Harlingen – Stavoren, 21 mijl, 1130-1800 uur, 449 mijl totaal, half bewolkt, 18 graden, NW4.

Woensdag werden we met droog weer wakker, maar spoedig begon het druilerig te regenen bij de passage van het warmtefront. Zeiknat kwamen we in de verenigingshaven voor de sluis in Harlingen aan. Gelukkig werd het in de loop van de middag droog en konden we tot in de avond lekker buiten zitten, even boodschappen doen et cetera.

Donderdag was het tamelijk bewolkt en ‘s ochtends stond er nog weinig wind. Fietsen dus. Het zou droog blijven en dus vertrokken we zonder regenkleding voor een tocht van 20 km. Mis! Natuurlijk viel de enige bui van de dag halverwege het fietsen. Gelukkig brak daarna de zon weer door en waren we al weer opgedroogd toen we terug bij de boot kwamen. ‘s Middags ging het zoals voorspeld hard waaien, maar in de verenigingshaven lig je super beschut. Lekker uit eten bij eetcafé Nooitgedacht.

Vandaag, vrijdag was het een perfecte zeildag. Met NW4 en regelmatig een zonnetje was de hele route van Harlingen naar Stavoren bezeild. Heerlijk! Wel bewerkelijk met drie sluizen. In Kornwerderzand hadden we grote drukte verwacht maar dat viel reuze mee. We werden vlot geschut. Met het slechte weer in het verschiet is het rustig op het water. Ook op het IJsselmeer zag je weinig boten voor het hoogseizoen.

In Stavoren liggen we aan het eilandje met riant uitzicht op komende en gaande boten. We hadden door de lange tocht geen zin om nog te koken en aten bij de Kruitmolen een eenvoudige doch voedzame maaltijd(salade). Prima kibbeling ook!

In het weekend komt er een gemene depressie over met vooral in de nacht van zondag op maandag dik windkracht 7. Maar de voorspellingen zijn op dit moment nog niet eensgezind. Morgen is vooralsnog het plan om met Z4-5 (en regen van het eerste frontje) via Den Oever naar Texel te gaan en daar een paar dagen te blijven en de depressie uit te zitten. Het tij is goed. Maar we checken morgen de voorspellingen nogmaals. Want het maakt veel uit hoe en waar die depressie precies passeert. En het lijkt erop dat in de loop van volgende week zich een weersverbetering aandient. Het zal tijd worden!

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.