Zomervakantie 2023 dag 22

Weinig boten op het water vandaag.

Dinsdag 8 aug 2023:

  • Workum – Woudsend, 8,5 mijl, 476 mijl totaal
  • Vertrek 0930, aankomst 1130 uur.
  • Wind: W5-6 op het Heegermeer 23-27 knopen
  • Weer: half bewolkt, 17 graden, in de loop van de middag zonniger en iets minder wind.

Het idee was dat het vandaag wat minder hard zou waaien dan gisteren, maar dat bleek niet het geval. Er stond een dikke 5, op het Heegermeer een dikke 6 Bft. We vertrokken op de kluiver en maakten goede vaart. Op het Heegermeer vervingen we die door de stagfok, waarmee we nog steeds ruim 5 knopen vaart liepen. Weinig zeilers op het water, wel enkele motorboten. Niettemin: een lekker laatste tochtje van deze zeilvakantie.

Hoe je van een steen een schaap maakt…

Met harde dwarswind je box invaren is één ding, maar normaal gaan we er achteruit in, zodat we met kop op de wind liggen. Dat was met deze wind geen optie. Dus hadden we de hele middag de harde wind in de kuip. Vanavond, toen er nog slechts 8-10 knopen wind stond, hebben we de boot alsnog gekeerd. Morgen opruimen en naar huis. Ondanks het mindere weer hebben we genoten van het boot leven!

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.